Megjelent a Magyarok Kenyere kiadvány az AM támogatásával!

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek – határainkon innen, de a határainkon túl is.

A Program társadalmi bázisa az elmúlt években tovább erősödött, amit a felajánlók száma mellett egy másik dolog is bizonyít: a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) átvette a Magyarok Kenyere Program lebonyolításának jogait, egyben a Magyarok Kenyere Alapítványt is. A Program szellemisége teljesedett ki azzal, hogy már a határon túli magyarság is képviselteti magát a közös munkában, hiszen az Alapítvány ötfős kuratóriumába három anyaországi és két határon túli személyt kértünk fel.

Célkitűzés volt egy éves kiadvány szerkesztése, amely bemutatja a nagyobb eseményeket, eredményeket és egyúttal alkalmas a Program céljainak képekkel is kiegészített bemutatására. Nagy örömünkre 2019. december 19-én el is készült az első ilyen kiadvány, az Agrárminisztérium támogatásával.

Fogadják nagy szeretettel!

Magyarok_Kenyere kiadvány (PDF)

 

 

2020. 02. 11