SZÜRETI FESZTIVÁL ÉS SZÁNTÓVERSENY FERTŐSZENTMIKLÓSON

Szántóversenyt szervezett szeptember 22-én, szombaton a Fertőszentmiklós és Környéke Gazdakör, de az eső miatt halasztásra került a gazdák versengése. Az időjárás később megkegyelmezett a helyieknek, így nem volt akadálya annak, hogy jó hangulatban teljen a délutáni szüreti felvonulás.

Minden korosztály képviseltette magát a már hagyományosnak tekinthető szüreti felvonuláson: az óvodásoktól az idősebbekig ki lóháton, ki szekéren, ki pedig a traktorok utánfutóján ülve kerülte körbe a város központját, hogy aztán a polgármesteri hivatal udvarán hivatalosan is kezdetét vegye a szüreti mulatság.

„Gratulálok a szántóverseny résztvevőinek, ma minden gazda az első helyen végzett” – utalt Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere az időjárás miatt egy későbbi alkalomra halasztott szántóversenyre. Beszédében kitért a néhány héttel ezelőtti szabolcsi almás demonstrációra: „a tüntetés is megmutatta, hogy van erő a gazdatársadalomban, ami előremutató a jövőre nézve”.

 

Erre reagálva Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke kihangsúlyozta: a Győr-Moson-Sopron megyei gazdák is útra keltek, hogy jelenlétükkel segítsék szabolcsi társaikat. „Rég nem látott egység jellemzi a magyar gazdatársadalmat, kijelenthetjük, hogy együtt van a vidék. Ez pedig lehetőséget ad arra, hogy építsük az agráriumot és ezzel az egész országot” – tette hozzá Jakab István.

Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője Fertőszentmiklós aktív civil életét méltatta, amelynek szerinte kiváló példája az egyre népszerűbb szüreti mulatság.

2018. 09. 28