ELLENZI A KÖZÖS AGRÁRPOLITIKA FORRÁSAINAK CSÖKKENTÉSÉT A MAGOSZ

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) 2018. május 17-én Gödöllőn tartotta közgyűlését, ahol a küldöttek megvitatták az elmúlt évi munkáról készült beszámolót. A jogszabályban előírtakon túl kiemelten foglalkoztak a 2018. évi feladatokkal, különösen a Közös Agrárpolitika (KAP) várható változásával, annak hatásaival és a gazdák versenyképességével.

A közel 250 küldött egyhangúlag elfogadta a MAGOSZ 2017. évi költségvetésének teljesítéséről szóló beszámolót és a 2018. évi költségvetést, valamint értékelte a kamarai választáson jelölőszervezetként végzett munka eredményét. A küldöttek örömmel állapították meg, hogy a szövetséges szakmai szervezetekkel együttműködve országosan a kamarai tagok közel 90 százaléka támogatta a kamara jelenlegi vezetését.

A MAGOSZ a FIDESZ-szel kötött megállapodás alapján részt vett az országgyűlési kampányban is, melynek eredményét – különös tekintettel a vidéki választókerületekben elért sikerekre – a küldöttek jelentős eredményként értékeltek.

A küldöttek ezt követően tájékoztatást kaptak az EU következő 7 éves költségvetésének tervezéséről és annak várható hatásairól. Egyhangú határozattal döntöttek a küldöttek arról, hogy Magyarország csak olyan EU-költségvetést támogasson, amely a Közös Agrárpolitika (KAP) fenntartása mellett, annak költségvetési forrásait reálértéken, a jelenlegi szinten megtartja. A MAGOSZ küldöttei kiemelten hangsúlyozták: tiltakoznak az uniós forrásoknak a migránsok ellátására történő felhasználása ellen.

2018. 05. 24