Átadták a megújult gyomaendrődi falugazdász-irodát

Az 1994 tavaszán elindított falugazdász-hálózat szükségességét messzemenően bebizonyította az elmúlt időszak – emelte ki Jakab István, a MAGOSZ elnöke az agrárgazdasági kamara felújított és kibővült gyomaendrődi falugazdász irodájának április 4-i átadásán.

A kormányzat a kamara működését 2013-ban új, stabil alapokra helyezte, valamint folyamatosan szem előtt tartja a gazdák ügyét. A tudásbázis adott, az elkötelezett szakemberek nagy szolgálatára vannak a gazdáknak, és folyamatosan fejlődik a szükséges háttérinfrastruktúra is- hívta fel a figyelmet Jakab István. Kiemelte: a jövő kihívásainak való megfeleléshez szükség van a szaktudás megosztására.

 

A XXI. századi gazdálkodás magas szintű tudást kíván, ehhez kiváló szakemberekkel segít a kamara; a falugazdász hálózat fontosságával a kormányzat is tisztában van, és segíti a működését- mondta Kulcsár László, a NAK megyei vezetője, a MAGOSZ Békés Megyei elnöke. Abban, hogy ilyen jelentős segítséget tudnak nyújtani, a MAGOSZ-nak elévülhetetlen szerepe van. A térségben 1300 gazdálkodó munkáját segíti négy falugazdász, illetve a megyében negyven falugazdász áll a tagság rendelkezésére, lefedve mind a 75 békési települést- ismertette a megyei elnök.

 

Dankó Béla, a körzet országgyűlési képviselője méltatta a gazdaszervezetek, a NAK és a városvezetés régre visszanyúló, hagyományosan jó együttműködését. Mint hangsúlyozta, a megye számára nagy érték az agrárium, Békés agrármegye, és – jelenleg is hangsúlyos szerepén túl – remélhetőleg újra az ország éléskamrájává válik a jövőben.

 

 

 

 

2018. 04. 10