A jövőnket is meg kell védenünk, nem csak az eredményeinket

A 13 évvel ezelőtti budapesti gazdatüntetésen egy olyan összefogás alapjait raktuk le, amelynek köszönhetően a gazdák saját kezükbe vehették sorsuk alakítását. Azért, hogy eredményeinket megvédjük, és a jövőnk is biztosított legyen, kérjük gazdatársainktól, támogassanak bennünket az április 8-i voksoláson – mondta Jakab István a 2018. március 27-én Karcagon rendezett gazdafórumon.

A Magosz elnöke emlékeztetett rá: 2006-ban éppen ebben az alföldi városban kötöttek megállapodást a Fidesszel. Az így létrejött szövetség közös hitvallása és közös törekvései jelentették a biztosítékot arra, hogy a magyar agrárium végre igazi nyertes lehessen. Az eredmények igazolják, hogy jó úton haladunk – hangsúlyozta Jakab István, utalva arra, hogy 2010 óta másfélszeresére nőtt az agrárium kibocsátása és az agrárexport értéke, és 70 ezer új munkahely jött létre az ágazatban.

A jövő azonban számos kihívást tartogat számunkra: például meg kell akadályoznunk, hogy Brüsszel a gazdákat megillető agrártámogatások egy részét a migránsok ellátására, letelepítésére fordítsa! Meg kell védenünk a magyar termőföldet, hisz nem csak a bevándorlók, hanem a földjeinket megszerezni akaró külföldiek is készenlétben állnak a határainkon!

Ezért sorsdöntő, hogy április 8-án széles körű felhatalmazást kapjon a Fidesz és a Magosz szövetsége. A sorsunk most is a mi kezünkben van! – hívta fel a gazdák figyelmét Jakab István.

2018. 04. 05