Agrárfórum Kálon

Éppen a káli agrárfórum napján telepítette az agrárgazdasági kamara Kálon a talajgenerátorokat az országos jégkármérséklő rendszerhez, ami májusban kezdi meg működését.

Szendrei László, a MAGOSZ és a NAK megyei elnöke részletesen ismertette a rendszer működését a március 22-i rendezvényen, kiemelve, hogy annak kiépítése és működtetése a gazdáktól többletforrást nem igényel.

Horváth László országgyűlési képviselő a közelgő parlamenti választások kapcsán hangsúlyozta: az agrárium szempontjából sorsdöntő lesz, ki fog majd tárgyalni a közeli jövőben az uniós támogatásokról. Olyanok, akik akarják és képesek érvényesíteni a magyar agrártársadalom érdekeit, akik készek a termőföld magyar kézben maradásáért küzdeni – vagy olyanok, akik nem.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke emlékeztetett: 2010-ben eladósodva, devizahitelekkel terhelten vette át a jelenlegi kormányzat az országot.

A magyar emberek munkájával, másfajta gazdaságpolitikával nyolc év alatt sikerült megerősíteni az alapokat, valamint a gazdatársadalmat is egység és egységes képviselet jellemzi. Ez pedig a határokon is túlnyúlik, utalt a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéssel kapcsolatos aláírásgyűjtésre, amelyet számos hazai gazda támogat aláírásával, s ez nagyon fontos a külhoni nemzettársaink számára.

2018. 03. 22