Gazdafórum Fertőszentmiklóson

Támadás érte a magyar földtörvényt Brüsszelben – jelentette ki a MAGOSZ elnöke a 2018. március 7-én Fertőszentmiklóson rendezett gazdafórumon. Az Európai Bíróság minap hozott állásfoglalása –  mely szerint a magyar földforgalmi szabályozás korlátozza a tőke szabad áramlását – bizonyítja, hogy az Unió a magyar ellenzéki politikusok segítségével megnyitná a hazai földpiacot a külföldiek előtt. Földtörvényünket az Európai Bizottság is megtámadta az Európai Bíróságnál, nem kétséges, hogy minden jogszerű érvünk dacára is elmarasztaló ítélet születik majd. Mindez azt jelentheti, hogy az újonnan megalakuló Országgyűlésnek a most érvényben lévő jogi szabályozás módosításával kell megakadályoznia a külföldi spekulánsok, a csalók földszerzését.

Nem mindegy tehát, ki és mekkora felhatalmazást kap az áprilisi választásokon – hangsúlyozta a MAGOSZ elnöke. Amennyiben a polgári kormány ismét meggyőző bizalmat kap, megvédi a magyar termőföldet. Magyarországon a magyarok az elsők, földkérdésben eddig sem és ezután sem ismerünk alkut – jelentette ki Jakab István.

Barcza Attila, a FIDESZ-KDNP térségi képviselőjelöltje elmondta: 2010-ben egy eladósodott, gazdaságilag gyenge országot vett át a polgári kormány. Az elmúlt 8 évben hazánk megerősödött, stabil a gazdasági növekedés. A térséget érintő fejlesztésékkel kapcsolatban kiemelte: a napokban rakták le az M85-ös autóút Csorna és Sopron közötti szakaszának alapkövét. A régóta várt beruházás beköti Sopront az ország vérkeringésébe, tovább élénkíti a térség gazdaságát, és az agrárium szereplői számára is komoly előnnyel jár majd.

2018. 03. 09