Lakossági fórum Madocsán

Süli János tárca nélküli miniszter, országgyűlési képviselőjelölt és Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke közösen tartott lakossági fórumot Madocsán február 26-án este. Ezt követően mindketten részt vettek a helyi gazdakör szokásos évzáró-évnyitó összejövetelén.

Süli János köszöntőjében hangsúlyozta: a paksi atomerőmű bővítése komoly térségfejlesztéssel, lakosságbővüléssel is járhat, továbbá a térségben adottak a gyökerei a konyhakerti zöldség-gyümölcs termesztésnek. Jó példák vannak az erőműben dolgozók helyi élelmiszerekkel való ellátására, ami ugyancsak fokozódhat a jövőben más településeken is. Ezáltal a későbbiekben a feldolgozóipar is bővülhet.


Mint Jakab István fogalmazott: hazánk mezőgazdasága jelentősen erősödött az elmúlt hét évben; az agrárexport több mint harmadával bővült, amelyhez az exportvolumen mellett a hozzáadott érték jelentős növelése is hozzájárult. A további fejlődéshez alapvető többek közt az olcsó atomenergia és napenergia. Ugyancsak kulcsfontosságú az öntözés, a hazánk vízkészletével való megfelelő gazdálkodás, különös tekintettel a klímaváltozásból adódó hatások kompenzálására.

 

2018. 02. 28