Heves megyében kilenc helyen várják a szavazókat

A MAGOSZ és a Kamara erejét az összefogás adja: a MAGOSZ és a támogató szervezetek lefedik a teljes agrár-, erdő- és élelmiszergazdaságot, a kicsiktől a nagyokig, termelőktől a feldolgozókon át a nagykereskedőkig – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Szendrei László, a MAGOSZ Heves megyei elnöke.

 

Szendrei László a 2017. november 3-i kamarai választásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a megyei médiának október 25-én, Egerben. Kiemelte: a választásokon a MAGOSZ 17 szakmai szervezet támogatásával indul, ez az „Összefogás listája”. A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségét pedig nem támogatja egyetlen szervezet sem. A MAGOSZ listája Heves megyében teljesen lefedi a területi és ágazati képviseletet.

Szendrei Ferenc több megyei televíziónak, rádiónak adott interjújában felhívta a gazdálkodók figyelmét, hogy Heves megyében kilenc helyen adhatják le a kamarai tagok a szavazataikat: Eger, Gyöngyös, Hatvan, Heves, Füzesabony, Bélapátfalva, Pétervására, Detk, Verpelét.

A MAGOSZ megyei elnöke hangot adott azon véleményének, hogy a kötelező kamarai tagság ellen könnyű más szervezetnek hangzatosan kampányolni, de ha nincs kötelező tagság, akkor például az ágazat érdekérvényesítő képessége is gyengülne. Illetve például nem lenne lehetőség számos fejlesztésre. A kötelező tagság és a tagdíj biztosítja a magas szintű szolgáltatásokhoz, így például a 650 fős kamarai falugazdász-hálózat működtetéséhez, vagy az Európában egyedülálló módon teljes országot lefedő jégkár-mérséklő rendszer kiépítéséhez szükséges forrásokat.

Mint hangsúlyozta, nagyon fontos elmenni november 3-án szavazni, mivel a Kamara erejét a tagság véleménynyilvánítása is adja. Megemlítette, tudomásuk van arról, hogy Heves megyében a MOSZ a listájára akaratán kívül vett fel küldöttjelöltnek egy személyt. Ez a személy utólag jelezte ezt a kamarai választási bizottság felé, valamint kijelentette, hogy a jelöltséget elfogadó nyilatkozatot nem ő írta alá, azon nem az ő aláírása szerepel: kérte levételét a MOSZ-listáról.

A MAGOSZ ugyanakkor tisztességes, becsületes megmérettetésre törekszik, kér mindenkit, aki szavazati jogosultsággal rendelkezik, hogy november 3-án 6 óra és 18 óra közt menjen el a hozzá rendelt szavazókörzetbe, és szavazzon a MAGOSZ, az Összefogás listájára!

Heves megyében már 20 törvényesen elfogadott gazdakör működik, tavaly októberben pedig Megalakult a Heves Megyei Ifjú Gazdák Gazdaköre. Az országban először, idén áprilisban Heves megyében alakult meg a megyei gazdaasszony tagozat. Idén februárban pedig újjászerveződött a Heves Megyei Gazdakörök Szövetsége. Mindez jól mutatja, hogy a MAGOSZ aktív, élő tevékenységet végez és a jövőben is a gazdák összefogója, érdekképviselője kíván lenni.

2017. 11. 02